Vabilo na razpis za financiranje mladih talentov – bodočih podjetnikov

20.08.2019

Ustvarjalnik je pospeševalnik mladinskega podjetništva. Namenjen je vsem mladim, ki delajo svoje prve podjetniške korake.

Na Ustvarjalniku vsako leto podeljujejo 10 štipendij izstopajočim kreativnim talentom, starim med 17. in 22. letom. Pod okriljem Fundacije za ustvarjalne mlade deset podjetij financira podjetniški razvoj mlade generacije, medtem ko jim Ustvarjalnik pomaga z individualnim mentorstvom. Dodatne informacije glede razpisa in obetavnih priložnosti so na voljo na naslovu http://fundacijaum.si, kjer se nahaja tudi prijavni obrazec.

K prijavi na razpis so vabljeni mladi, ki počnejo zanimive stvari in bi jim lahko na Ustvarjalniku pomagali z mentorstvom. Tisti, ki bodo na podlagi izkazanega zanimanja ter opisa lastnih karakteristik in bodočih ciljev prepričali ocenjevalno komisijo, bodo prejeli štipendijo ter jim bo dodeljen ustrezen mentor. Podjetja, ki so letos soudeležena v financiranju in razvoju podjetniških idej med mladimi, so: A1 Slovenija, Comtrade, Delo, Dewesoft, D.Labs, Eurocon, Gorenje, Medis, Nektar Natura, NLB in Plastika Skaza.