Center za Razvoj in Prenos Znanja Univerze na Primorskem, Fakultete za management (CRPZ UP FM), na Čezmejnem zaposlitveno-kariernem sejmu v Kopru

Včerajšnji čezmejni Zaposlitveno-Karierni Sejem v Kopru je bil zaznamovan s svojim rekordnim številom razstavljalcev, med katerimi se je v sodelovanju s Kariernim centrom ter Alumni Univerze na Primorskem, predstavil tudi Center za razvoj in prenos znanja (CRPZ UP FM). Sejem je gostil 116 delodajalcev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Enterprise Europe Network (EEN), www.een.si

SRC-EDIH, src-edih.rc-nm.si

Erasmus za mlade podjetnike, www.erasmus-entrepreneurs.eu

Svojo vlogo na sejmu je Center za Razvoj in Prenos Znanja poudaril predvsem s predstavitvijo treh ključnih projektov: EEN (Enterprise Europe Network), SRC-EDIH (Ujemite digitalno prihodnost) ter Erasmus za mlade podjetnike, ki obetajo nove priložnosti za javne ustanove in podjetja doma in v tujini.

Vladimir Popovič, direktor Zavoda RS za Zaposlovanje, Območna služba Koper, je poudaril pomen sejma za izmenjavo delovne sile med državami in regijami ter opozoril na ključno vlogo lokalnih akterjev  pri soustvarjanju boljše prihodnosti na področju zaposlovanja v regiji. Pri tem pa Center za razvoj in prenos znanja ponuja »glavno vez« med znanjem in gospodarstvom, ki dolgoročno ponuja priložnost za rast in mednarodno sodelovanje tako javnih ustanov kot zasebnih podjetij.