Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem, Fakultete za management, se je udeležil INVENTO Summita: THE POWER OF INTELLIGENCE, ki je potekal 22. marca 2024 v Zagrebu

V petek, 22. marca 2024, se je v prestižnem Hotelu Academia v Zagrebu odvijal INVENTO Summit pod navdihujočim geslom “THE POWER OF INTELLIGENCE”, ki je privabil številne udeležence iz poslovnega in tehnološkega sveta, med njimi tudi Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem.

Na konferenci, katere moderatorica je bila Ana Radišić, so se udeleženci posvetili treh ključnim vidikom inteligence v sodobnem poslovanju in tehnoloških inovacijah: umetni inteligenci, pametnemu delovanju in mreženju.

Med izstopajočimi govorniki je bil priznani hrvaški zdravnik in znanstvenik, dr. Dragan Primorac, prejemnik številnih mednarodnih in domačih nagrad za svoj izjemen prispevek k znanosti in medicini. Poleg njega so svoje dragocene izkušnje delili še Eunice Hammond-Mørklid, ustanoviteljica INNO-SCI School of Programming iz Norveške in dobitnica prestižne nagrade “Nordic Women in Tech Awards – Inicijativa leta 2022”, Dalibor Marijanović, vodilni partner v VESNA Capitalu, deeptech venture skladu, Tanja Džido, nagrajenka “Diversity Role Model of the Year” v tem letu, ter Matija Srbić, direktor programa za razvoj FER-ovega Nuqleusa, ki je bil nominiran za vizionarja leta s strani Tportala.

Dogodek je bil priložnost za bogato izmenjavo idej, krepitev novih poslovnih povezav ter spodbujanje inovacij na področju poslovanja in tehnologije. Predvsem je v središču zanimanja bil Vesna Venture Capital, eden izmed vodilnih investicijskih skladov v regiji. Predstavniki sklada so se pridružili temu dogodku s ciljem spodbujanja in podpore inovativnim podjetjem ter tehnološkim iniciativam. Tokrat so se posvetili predvsem pisarnam za prenos tehnologij. Njihovo strokovno znanje in finančna sredstva so že mnogim podjetjem omogočili uspešen razvoj in rast na trgu, sodelovanje s podjetji, ki bodo potencialno nastajala na univerzah pa je njihov naslednji podvig za prihodnost.

Dogodka se je udeležil tudi CRPZ UP FM, ki je priložnost izkoristil za srečanje z EEN partnerji iz Zagreba. Sestanka se je udeležila ga. Tina Pahić iz Croatian Chamber of Economy. V pogledu na skupne prihodnje uspehe, se je srečanje odvilo v smeri iskanja sinergij in skupnih potencialnih sodelovanjih tako znotraj projekta EEN kot tudi sicer.