Predstavite svojo inovacijo na festivalu UNI.MINDS

Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani bo skupaj z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Mariboru med 8. in 10. novembrom 2022 že tretje leto zapored organizirala spletni festival UNI.MINDSki je namenjen spodbujanju raziskovalcev h gospodarskemu sodelovanju in povezovanju raziskovalcev z gospodarskim okoljem.

Letošnje leto smo se povezali z lokalnimi predstavniki Evropskih inštitutov za inovacije in tehnologijo (EIT) v Sloveniji (več o EIT si lahko preberete: https://eit.europa.eu/). Skupaj bomo predstavili, kako lahko EIT pomaga pri razvoju inovacij, izmenjavi znanja in prenosu raziskav na trg. Tematike, na katere se bomo osredotočali so povezane z delovanjem EIT-jev: HRANA, ZDRAVJE, URBANA MOBILNOST, DIGITALNE TEHNOLOGIJE, PODNEBJE, PROIZVODNJA in SUROVINE. Dogodek bo imel mednarodno noto in bo potekal v angleščini.

Na festivalu želimo preko virtualnih stojnic predstaviti vrhunska znanja raziskovalcev, ki jih imamo na slovenskih univerzah/inštitutih in kako lahko z njimi sooblikujemo družbo. Zato vse raziskovalce Univerze na Primorskem, ki so aktivni na omenjenih temah ter bi želeli inovacije (tehnološke ali netehnološke) predstaviti javnosti, vljudno vabimo, da nam namero za sodelovanje na festivalu javite najkasneje do 30. 8. 2022 na e-naslov: sebastjan.rosa@upr.si. Razstavljavci boste vabljeni na zaključni dogodek konference, ki bo potekal v živo, samo za vabljene.