V okviru projekta Enterprise Europe Network so Center odličnosti InnoRenew na povabilo Centra za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem obiskali predstavniki Area Science Park iz Trsta

Na uvodnem spoznavnem in povezovalnem sestanku, ki je potekal v ponedeljek, 5. 2. 2024 v prostorih InnoRenew CoE, so bili na strani AREA Science Park iz Trsta prisotni vodja projekta EEN Francesca Marchi ter sodelavca Lara Dipace in Alberto Soraci. Delo InnoRenew CoE sta predstavili direktorica prof. dr. Andreja Kutnar ter njena pomočnica, prof. dr. Ana Sandak. Namen srečanja, katerega izvedbo je preko projekta EEN pomagal izpeljati CRPZ UP, je bila prva izmenjava informacij glede možnosti prihodnje organizacije poslovnih in raziskovalnih srečanj ter možnih poslovnih priložnosti.

Direktorica InnoRenew CoE, dr. Andreja Kutnar, je na sestanku predstavila bogat nabor vsebin, projektov in raziskovalnega dela na inštitutu, ki jih je skozi vodeni ogled laboratorijev dodatno prikazala tudi prof. dr. Ana Sandak.

Na strani Area Science Park je bila po srečanju podana prošnja, da bi v okviru EEN partnerstva in pod vodenjem Centra za razvoj in prenos znanja (CRPZ UP FM) spomladi 2023 na InnoRenew CoE za podjetja iz Trsta pripravili poseben vodeni obisk InnoRenew ter na takšen način pomagali pri prenosu bogatega raziskovalnega znanja InnoRenew CoE tudi v čezmejno gospodarstvo in njihove kreativno-inovativne podjetniške pobude.