[zgodba o uspehu] Kako je podjetje INVIDA s pomočjo Centra za razvoj in prenos znanja UP FM uspešno sodelovalo pri projektu Fortissimo, za katerega je konzorcij pridobil nepovratno financiranje v višini skoraj 1,7 milijona evrov (Enterprise Europe Network)

INVIDA

Produkcijski studio Invida je eden največjih animacijskih in produkcijskih studiev v Sloveniji. Ukvarjajo se z razvojem in realizacijo avtorskih animiranih filmov in s produkcijo animiranih in snemanih videov komercialne narave.

Fortissimo

Fortissimo (https://www.fortissimo.education/) je vrhunsko interaktivno digitalno orodje, ki združuje resne igralne tehnike z glasbeno zgodovino, pismenostjo in kognicijo, da ustvari zanimivo in zabavno učno izkušnjo. Posveča se približevanju klasične glasbe otrokom ter kot prvi tovrstni izobraževalni projekt ima potencial, da spremeni način učenja otrok o glasbi.

Konzorcij projekta je razvil interaktivno platformo, kjer se mladi uporabniki učijo od učiteljev preko inovativnega učnega orodja. Platforma obsega digitalno aplikacijo, platformo za poučevanje in virtualno koncertno dvorano VR, ki ponuja otrokom prijazno 360-stopinjsko izkušnjo poslušanja.

INVIDA, FORTISSIMO, Center za razvoj in prenos znanja ter podpora mreže EEN

Priložnost za pomoč znotraj EEN Slovenija (Enterprise Europe Network) se je pojavila ob posredovanju Sebastjana Rose (tedaj zaposlenega na Centru za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem), ki je podjetje INVIDA povezal s partnerji konzorcija.

Obenem je EEN (Enterprise Europe Network) konzorciju projekta Fortissimo pomagala najti tudi ustrezno financiranje in skupaj z novimi partnerji z digitalnimi in multidisciplinarnimi izkušnjami iz evropskega programa Ustvarjalna Evropa, bila uspešna v drugem poskusu. Prav tako je EEN v svoji bazi poslovnih priložnosti objavila profil za Fortissimo in organizirala sestanke s potencialnimi partnerji.

Tako je Fortissimo, s pomočjo EEN, pridobil nepovratna sredstva v višini skoraj 1,7 milijona evrov. Podjetje Invida, je skupaj s 23 partnerji uresničilo ta inovativni projekt in uspešno postala del pobude, ki si prizadeva povečati intelektualne sposobnosti na sproščen in prijeten način.

Nominacija za nagrado Enterprise Europe Network Awards 2023 in posebno priznanje za odpornost

Poleg uspeha, ki ga je konzorcij požel pri prijavi projekta Fortissimo, je tudi letošnji nominiranec za nagrado Enterprise Europe Network Awards 2023!