Srečanje za sodelovanje in razvoj podjetništva na Primorskem: Center za razvoj in prenos znanja (CRPZ UP FM), v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije ter Območno Obrtno-Podjetniško zbornico Nova Gorica

Včeraj, 11. marca 2024, se je odvilo ključno srečanje med predstavniki vodilnih ustanov na področju podjetništva na Primorskem. V ospredju je bila želja po krepitvi sodelovanja in spodbujanju inovativnih projektov, ki bodo okrepili podjetništvo v regiji.

Na srečanju so sodelovali prof. dr. Simona Kustec, vodja Centra za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem, Leon Pavlič, vodja projekta EEN pri istem centru, ter Edina Zejnić, vodja projekta EEN pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Srečanje je gostila Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Nova Gorica, kjer so se srečanja udeležili predsednik Primož Černic in direktorica mag. Roberta Fortuna.

Osredotočenost pogovora je bila na projektih, kot so Enterprise Europe Network (EEN), SRC-EDIH ter Erasmus za mlade podjetnike. Sogovorniki so iskali sinergije sodelovanja, ki bi omogočile podjetnikom v regiji dostop do teh projektov. Preko EEN lahko podjetja vstopijo na tuje trge, preko SRC-EDIHa ocenijo svojo digitalno zrelost, medtem ko Erasmus za mlade podjetnike omogoča izmenjavo izkušenj in znanj v obliki gostovanje »svežih« podjetnikov pri izkušenih podjetnikih.

Kot rezultat srečanja, bo Center za razvoj in prenos znanja, v sodelovanju z Obrtno-Podjetniško zbornico Slovenije in Območno Obrtno-Podjetniško zbornico Nova Gorica, organiziral predstavitev projektov za podjetnike iz regije.

Vsi udeleženci se veselijo novih poslovnih priložnosti in izmenjave uspešnih zgodb ter gradnje močnega podjetniškega okolja na Primorskem.